Pogoji poslovanja

KAAT POGOJI POSLOVANJA

ROČNO IZDELANO V SLOVENIJI

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Prosimo vas, da pred uporabo naše spletne trgovine preberete navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini KAATBAGS, to pomeni in se šteje, da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. Pridružujemo si pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini KAATBAGS. Ker kupca zavezujejo vsakokrat veljavni pogoji poslovanja (torej pogoji, ki veljajo v času izvedenega nakupa), vam priporočamo, da si pogoje poslovenja vsakokrat predhodno preberete.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA KAAT & NB, Nik Burkeljca s.p.

S spletno trgovino kaatbags.com upravlja družba KAAT&NB, Nik Burkeljca s.p. (v nadaljevanju tudi: ponudnik)

PODATKI PONUDNIKA

Polno ime: KAAT&NB, Nik Burkeljca s.p.

Naslov: Zalog pri Moravčah 7b, 1251 Moravče

Transakcijski račun: SI56 6400 0001 8047 003 odprt pri Delavska hranilnica d.d.

Matična številka: 8066116000

Davčna številka: 48803545

Zavezanec za DDV: NE

E-pošta: kaatbags@gmail.com

Telefon: 031 657 720 ali 070 828 535

Vpisani smo v register AJPES Ljubljana.

 

Splošni pogoji spletne trgovine KAATBAGS, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina KAAT BAGS je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje KAAT&NB, Nik Burkeljca s.p., v nadaljevanju naveden tudi kot: ponudnik/prodajalec/trgovina/Kaatbags/podjetje. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem oziroma spletno stran, zlasti kupec v spletni trgovini.

Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti uporabnikov pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.kaatbags.com, ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko (besedila, slike, filmi, zvoki, itd) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebina spletne strani se ne sme uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če je ponudnik predhodno pisno in izrecno dovolil drugače. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabo spletne trgovine kaatbags.com uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru da se kot uporabnik s splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne trgovine kaatbags.com.

Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamke in druge izdelke, ki se nahajajo v spletni trgovini. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani, se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi  KAAT&NB, proizvodnja potovalne galanterije, Nik Burkeljca s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo potrošnikom -https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

SPLETNA TRGOVINA

Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave www.kaatbags.com. Zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in uporabnikom/kupcem – kupoprodajna pogodba.

Z registracijo na spletni strani ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.

Za nakup v spletni trgovini, se uporabniku ni potrebno registrirati.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti točne informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije…)

Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene. Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.

Za izdelke na zalogi je čas dobave do 10 delovnih dni, za izdelke po naročilu, oziroma za izdelke narejene v aplikaciji »do it yourself«, pa do 15 dni, razen če ni dogovorjeno drugače, kar velja za dostavne naslove v Sloveniji, razen če pošta na posamezni dostavni dan ne dostavlja. Vsak izdelek je dostopen v razumljivem času.

CENE IN DAVKI

Vse cene so izražene v EUR. Cene vključujejo davek na dodano vrednost (22% DDV). Cene izdelkov ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Ponudnik uporabniku omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu ali z nakazilom na račun podjetja KAAT&NB, Nik Burkeljca s.p., po ponudbi/predračunu
 • kreditna kartica

 

NAKAZILO NA TRR PO PREDRAČUNU:

Kupec prejme na elektronski naslov predračun, ki ga poravna preko spletne banke ali položnice na banki ali pošti. V tem primeru znesek pakiranja in poštnine znaša 3,50 EUR.

 

Pri naročilu nad 70,00 EUR, se poštnina NE obračuna.

 

PREKO PAYPALA:

Kupec poravna kupnino preko PAYPAL sistema, poštnina v tem primeru znaša 4,50 EUR, in je enaka ne glede na znesek nakupa.

 

TUJINA:

Plačilo možno preko PAYPAL sistema. Poštnina za tujino znaša 6,50 EUR.

 

V nekaterih primerih je možen tudi osebni prevzem izdelkov po v naprej dogovorjeni lokaciji in datumu prevzema. V tem primeru nas kontaktirajte na elektronski naslov kaatbags@gmail.com. Ta opcija je možna občasno, saj zahteva več usklajevanja in prilagajanja.

Plačevanje preko naših sistemov je varno, saj ustreza varnostnim standardom.

Akcijske ponudbe vejajo do razprodaje zalog.

Prodajalec bo v primeru sprememb cen ali opisov izdelkov obvestil morebitne kupce, ki so v postopku naročila.

Naročilo in PREKLIC NAROČILA

 

Primer postopka naročanja:

Postopek nakupa

Nakup preko naše spletne strani je možen z registracijo na naši spletni strani. Ob registraciji mora uporabnik izpolniti vsa obvezna polja z resničnimi podatki. Za registracijo je potrebno vpisati e-poštni naslov, osebne in kontaktne podatke. Tako uporabnik ustvari svoj račun, kjer lahko upravlja s svojimi naslovi in naročili.

Sam postopek nakupa je enostaven, saj sistem uporabnika vodi skozi vse korake nakupa. Ko uporabnik izbere željeni izdelek, ga enostavno prenese v voziček s klikom na gumb »Dodaj v voziček«. Ko je artikel v vozičku, sistem izpiše celoten strošek nakupa, skupaj s stroški dostave in ponudi 2 možnosti:

 • ogled vsebine vozička, s klikom na gumb »Voziček«,
 • nadaljevanje nakupa, s klikom na gumb »Na blagajno«.

 

Po kliku na gumb »Voziček« sistem izpiše povzetek oz. vsebino nakupovalnega vozička. Tukaj lahko uporabnik spreminja količino artiklov, ki jih želi kupiti ali jih izbriše iz nakupovalnega vozička. V tej rubriki lahko uporabnik uveljavlja tudi veljavne kupone in sicer z vpisom kode, ki jo najde na samem kuponu.  S klikom na gumb »Naprej«, uporabnik nadaljuje z nakupom. Sistem uporabnika vpraša za naslov dostave in naslov plačila, ponudi pa tudi možnost spremembe naslova za dostavo in plačilo. S klikom na gumb »Naprej«, sistem uporabnika vodi do naslednjega koraka »Dostava«.

Na tem koraku je za nadaljevanje nakupa potrebno prebrati tudi »Splošne pogoje poslovanja« in v kolikor jih uporabnik sprejme, mora odkljukati kvadratek, da soglaša s splošnimi pogoji poslovanja. S klikom na gumb »Naprej« sistem uporabnika vodi do naslednjega koraka in zadnjega koraka, kjer izbere način plačila:

Po plačilu in oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec možnost preklicati naročilo v roku 1 (ene) ure. To stori tako, da na naslov kaatbags@gmail.com pošlje e mail o svoji nameri.

Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave, pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pogodba – naročilo je poslano kupcu na e-naslov, ki ga je vpisal pri oddaji naročila. Hranimo ga v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupec lahko zahteva kopijo (račun) preko našega kontaktnega naslova: kaatbags@gmail.com,.

 

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO IZDELKOV

Zakonsko besedilo:

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

https://www.norik-sub.si/wp-content/uploads/2020/04/obrazec-za-odstop-od-pogodbe.pdf

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali    blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

 

GARANCIJA

Ponudnik prodaja izdelke preverjene kakovosti. Vsi izdelki so unikatni in originalni.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se trudi po svojih najboljših močeh zagotavljati točne in pravilne vsebine, objavljene na spletni strani, vendarle pa točnost in pravilnost ni zagotovljena. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Ponudnik odgovarja za vsebino besedil in fotografij, ki so objavljene.

Uporabnik si mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred vstopom v spletno trgovino.

Ponudnik si pridružuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne strani.

PIŠKOTKI

 • pravna podlaga: Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij in dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
 • Kaj so piškotki: Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk i številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
 • Zakaj se uporabljajo: piškotki služijo pri prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.
 • Shranjevanje piškotkov: piškotki se lahko hranijo različno dolgo.
 • Začasni ali sejni piškotki: na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo.
 • Trajni ali shranjeni piškotki: na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka ali dokler jih uporabnik lastnoročno ne izbriše.
 • Vrste piškotkov: nujno potrebni piškotki (ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki (zbirajo podatke o načinu uporabe spletne strani z namenom izboljšanja delovanja spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki ( omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti – vaše uporabniško ime, regijo – in uporabniku zagotavljajo naprednejše in personalizirane funkcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki (najpogosteje jih uporabljajo tretje strani – oglaševalska in družabna omrežja -, z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov).
 • Upravljanje piškotkov: piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadar koli odstrani. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.

PRAVICA DO OBVEŠČENOSTI

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Večino naše spletne strani lahko obiščete, ne da bi razkrili svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Za nakup v naši spletni trgovini, potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s kreditno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje osebnih podatkov. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas:

KAAT&NB, Nik Burkeljca s.p.

Zalog pri Moravčah 7b

1251 Moravče

kaatbags@gmail.com

PRAVO

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik skladno z zakonodajo ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Neveljavnost katerega koli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnost drugih pogojev. Kupec lahko v skladu z ZIsRPS vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja potrošniškega spora prek evropske platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Splošni pogoji začnejo veljati z dnem 22.07.2022